multi-user service is offline

Andreas Höschler ahoesch at smartsoft.de
Mon Jan 4 10:02:37 EST 2010


Hi all,

I am ripping my hair outs. I have a Solaris 10 machine that does not 
give me a login page. I can login via ssh fine and get

	svcs -x svc:/milestone/multi-user:default

svc:/milestone/multi-user:default (multi-user milestone)
  State: offline since Mon Jan 04 15:54:11 2010
Reason: Start method is running.
    See: http://sun.com/msg/SMF-8000-C4
    See: init(1M)
    See: /var/svc/log/milestone-multi-user:default.log
Impact: 5 dependent services are not running.  (Use -v for list.)

	svcs -l svc:/milestone/multi-user:default

fmri         svc:/milestone/multi-user:default
name         multi-user milestone
enabled      true
state        offline
next_state   online
state_time   Mon Jan 04 15:54:11 2010
logfile      /var/svc/log/milestone-multi-user:default.log
restarter    svc:/system/svc/restarter:default
dependency   require_all/none svc:/milestone/sysconfig (online) 
svc:/milestone/single-user (online) svc:/milestone/name-services 
(online)
dependency   require_all/none svc:/system/filesystem/local (online)
dependency   optional_all/none svc:/platform/i86pc/kdmconfig:default 
(online)
dependency   optional_all/none svc:/network/rpc/bind (online)
dependency   optional_all/none svc:/system/system-log (online)
dependency   optional_all/none svc:/system/utmp (online)
dependency   optional_all/none svc:/application/print/server (disabled)
dependency   optional_all/none svc:/network/inetd (online)
dependency   optional_all/none svc:/network/nfs/client (online)
dependency   optional_all/none svc:/network/ntp (disabled)
dependency   optional_all/none svc:/system/filesystem/autofs (disabled)
dependency   optional_all/none svc:/system/auditd (disabled)
dependency   optional_all/none svc:/system/cron (online)
dependency   optional_all/none svc:/system/name-service-cache (online)
dependency   require_all/none svc:/system/rmtmpfiles (online)
dependency   optional_all/none svc:/system/system-log (online)
dependency   optional_all/none svc:/system/patch-finish:delete 
(disabled)
dependency   optional_all/none svc:/system/power (online)
dependency   optional_all/none svc:/system/mdmonitor (disabled)
dependency   optional_all/none svc:/system/rcap (disabled)


	tail -f /var/svc/log/milestone-multi-user:default.log

Legacy init script "/etc/rc2.d/S81dodatadm.udaplt" exited with return 
code 0.
lsvcrun: Service matching "/etc/rc2.d/S89PRESERVE" seems to be running.
Executing legacy init script "/etc/rc2.d/S89PRESERVE" despite previous 
errors.
Legacy init script "/etc/rc2.d/S89PRESERVE" exited with return code 1.
lsvcrun: Service matching "/etc/rc2.d/S94ncalogd" seems to be running.
Executing legacy init script "/etc/rc2.d/S94ncalogd" despite previous 
errors.
Legacy init script "/etc/rc2.d/S94ncalogd" exited with return code 0.
lsvcrun: Service "/etc/rc2.d/S95lwact" has an invalid property group.
Executing legacy init script "/etc/rc2.d/S95lwact" despite previous 
errors.
/var/crash/solaris-e1000g0/vmcore*: No such file or directory

The directory /var/crash/solaris-e1000g0 is empty. What can i do?

Thanks a lot,

  Andreas


More information about the sunmanagers mailing list